woensdag 5 maart 2014

Tomaten-linzensoep.



Nog eentje:

Geluk is in essentie een staat waarin je met overgave, doelbewust, en zonder spijt of terughouding ergens naar op weg bent - William H. Sheldon.

Als je besluit iets te gaan doen, of het nu afvallen is op topsport bedrijven, doe dat dan met overgave. Het is gemakkelijk om altijd maar te twijfelen,en je af te vragen of je niet beter iets anders had kunnen doen. Geef jezelf een kans om echt te slagen. Houd je ogen strak gericht op wat je wilt bereiken en leer afleidingen te blokkeren. 

Ja zeggen tegen één ding betekent nee zeggen tegen duizend (onbelangrijke) andere dingen. 


Tomaten-linzensoep (5 sterren) (www.allrecipes.nl)

Deze eenvoudige soep met warme specerijen heeft een fluweelzachte consistentie. Serveer hem als snelle, voedzame lunch met warm naanbrood met knoflook en koriander.


  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui, grofgesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • 1 wortel, geschrapt, in grove stukken
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. gemalen komijn
  • ½ theel. korianderpoeder
  • 175 g rode linzen
  • 1¼ l groentebouillon
  • 400 g tomaten uit blik
  • 2 theel. tomatenpuree
  • 1 laurierblad






Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin onder af en toe roeren de ui 7-8 min. op laag vuur. Bleekselderij en wortel toevoegen en 3 min. fruiten; schep het mengsel af en toe om. Voeg knoflook, komijn en koriander toe en warm alles al roerend nog 1 min. goed.
  2. Linzen, bouillon, tomaten met vocht, tomatenpuree en laurierblad toevoegen. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin op de pan 25-30 min. zachtjes koken tot de linzen en groenten gaar zijn.
  3. Vermeng ondertussen het korianderblad met de Griekse yoghurt.
  4. Haal het laurierblad uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine; schenk hem in het laatste geval weer terug in de pan. De soep is vrij dik; leng hem als u wilt aan met nog wat bouillon. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe en verwarm de soep tot tegen het kookpunt. Serveren met een schepje korianderyoghurt en maal er nog wat zwarte peper over.

variatie

• Voor een pittige pastinaak-linzensoep vervangt u de bleekselderij door 225 g kleingesneden pastinaak en voegt u ½ theel. gedroogde chilivlokken toe.

GARNEREN MET

4 eetl. Griekse yoghurt en 2 eetl. fijngesneden korianderblad

INFO

243 kcal. * 173 g groente & fruit * vooraf bereiden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten