dinsdag 8 mei 2012

Gareth Malone - Luke.


Al vaker heb ik geschreven over Gareth Malone, een nog jonge dirigent die zingen en muziek maken wil bevorderen onder jongeren, vaak 'kansarme' jongeren. Gareth's doel is niet alleen dat jongeren plezier krijgen in zingen of muziek maken, maar dat ze al doende zelfvertrouwen ontwikkelen waardoor ze wat beter, zekerder in het leven komen te staan. Tijdens een heel ander project heeft hij door een andere, meer actieve leermethode te gebruiken, in een proefperiode van een half jaar de lees-achterstand van jongens op meisjes (waar soms wel twee jaar verschil in zat) teruggebracht tot (vrijwel) nihil. Kortom wat Jamie Oliver teweeg wil brengen op het gebied van voeding wil Gareth teweeg brengen op het gebied van muziek en culturele ontwikkeling.


Op dit moment zit ik op de bank te kijken naar British Got Talent. Er komt een hoop talent langs en langs de zijlijn staan vaak de ouders die het talent van hun kind hebben herkend of aangemoedigd. Maar wat als er niemand in je gelooft of als je niet weet dat je kan zingen als een lijster?
Opeens denk ik terug aan een jongen die gespot werd dankzij een door Gareth opgezette Karaoke-party. In het filmpje op YouTube hoor je in het begin hoe Luke aan het oefenen slaat, later in het filmpje hoor je het eind-resultaat van veel oefenen en gewoon Doen. Helaas kan ik het filmpje zelf niet hieronder plakken, geen idee waarom, maar als je op deze LINK drukt kan je hem toch zien. Let even op hoe Gareth tijdens het oefenen even aan Luke vraagt om zich te ontspannen, er wordt met wat armen gezwaaid, en dan ontspant Luke. Leuk om te zien.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten