maandag 31 oktober 2011

Damesclub



Gisteren was ik bij mijn 'damesclub'. We hebben elkaar leren kennen via de honden en voelden allemaal behoefte aan gesprekken met een beetje niveau, om te voorkomen dat we laarzendragende, dikbillige en roodwangige boer'ntrienn worden die alleen nog maar over honden of koeien willen praten. De damesclub werd opgericht en we zijn zo'n zes of zeven keer bij elkaar geweest, soms bij deze, dan bij gene. We leerden elkaar beter kennen, en het is leuk. We nemen wat te eten mee, drinken eigenlijk nooit wat omdat we allemaal moeten rijden, het gespreksniveau is op een redelijk gemiddelde en we hopen uit de contacten wat persoonlijke groei te halen.  

Het gesprek begon prima, het ging over het donorschap dat de jongste van ons duidelijk ter harte ging, daarna sloeg even de woede toe, het hevigst onder de moeders van ons clubje omdat het gesprek via een bruggetje op kindermisbruik kwam. Hoe die brug geslagen werd weet ik niet meer. Wat persoonlijke zaken kwamen daarna naar voren, relatieproblemen, verlangen naar sex met een ander dan je partner, mogelijke verliefdheden, tussendoor kregen we het nog even over het belang van een goeie penis, niet te groot, niet te klein. We veegden de vloer aan met banale programma's, vooral die van de commerciële zenders, maar ik begreep dat we allemaal wel regelmatig een stukje van die rotzooi zien. De kranten werden gewogen en voor 95 procent te licht bevonden. Kortom, we wisten weer van elkaar hoe we in het leven staan en wat we belangrijk vinden. 
De tijd vloog en aangezien twee van ons een halve dierentuin moet verzorgen en daarvoor op tijd thuis moest zijn zwaaiden de vier overblijvers hen gezamenlijk op straat uit. 

Hun auto was vuil en ongetwijfeld gevoed door onze gesprekken en het vrijheidsgevoel dat we voor enige uren los zijn van kind, man, huis en haard schreef een van ons nog snel even met haar vinger KUT in het vuil op de achterkant. Dat bracht een ander op het idee om 'homo' erbij te schrijven. Vlug stapten de vertrekkende dames in hun auto maar ik zag nog iemand beginnen met schrijven, volgens mij iets met 'lesbisch'. De auto dieselde de straat uit, en de overblijvers gingen weer snel naar binnen en niet alleen omdat het wat fris was.   

Voorzover de bijeenkomst van de 'dames'club. Volgende keer gaan we naar het museum, of gaan we iets anders cultureels doen. Voor alle zekerheid mogen enkele van ons geen viltstiften of spuitbussen meenemen.