dinsdag 20 september 2011

degebetenhond.com


Morgen kunnen we al met Davo naar de gespecialiseerde dierenarts. Hartstikke fijn, en ik hou jullie op de hoogte.
Maar er moet me nog iets van het hart.

Ik hoorde net van mijn moeder dat er gisteravond bij Radar aandacht was voor de pijn die rashonden kunnen lijden omdat ze aan bepaalde schoonheidsidealen moeten voldoen. Ik heb net even een klein stukje gekeken op uitzending gemist, maar ik kon het eerlijk gezegd niet lang verdragen. Wat bezielt deze fokkers in godesnaam.
Wat fijn dat er aandacht op tv aan die rare "schoonheidsidealen" en overdreven "raskenmerken" besteed wordt. Ooit zag ik op de BBC al eens een programma over het mogelijk uitsterven van bepaalde rassen, want dat is niet denkbeeldig als we zo doorgaan.
Op mijn website degebetenhond.com heb ik er ook al aandacht voor gevraagd, want een hond die pijn heeft heeft een rotleven, en hij kan rare dingen gaan doen. Bijten bijvoorbeeld, en daar gaat mijn website over.

Lieve mensen, zegt het voort, laten we goed oppassen wat voor ras we in huis halen. WIJ houden die misstanden en de ellende van die arme dieren in stand door domweg een "lollig" hondje via malafide of slechte fokkers in huis te halen. Of, en daar gaat het in Radar over, door een hond te willen die vanwege een misplaatst schoonheidsideaal op uiterlijk wordt gefokt. Door fokkers die goed bekend staan omdat ze "mooie" honden fokken.

Wat wil je? Een hondje met zo'n lollig klein schedeltje of stomp benauwd neusje, of eentje met een te zwakke rug of een slecht hart? Of misschien toch liever een gezonde blije hond? Ik weet wat het is als je hond pijn heeft, dus ik zou het wel weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten