dinsdag 20 september 2011

Davo naar orthomanuele therapie?


Vanmorgen kreeg ik een telefoontje van Natasja van Dam, de drijvende kracht en oprichtster van Prozus, dankzij haar en haar team hebben vele honden een nieuw thuis gevonden, honden die anders allang dood zouden zijn geweest of nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden zouden leven.
Thans werkt Prozus samen met Resanito, ook een fantastische organisatie. Ik heb het al eerder geschreven in mijn blog of op mijn website: als je zeker weet dat je een hond wilt, kijk dan bij de organisaties die zich inzetten voor buitenlandse honden, daar is de nood het hoogst en er wordt goed gekeken naar karakter en gezondheid van de honden. Of ga kijken bij een asiel in Nederland. 
Wil je perse een hond via een fokker, neem dan in godsnaam geen hond waarvan bekend staat dat het ras zwakke heupen of gewrichten heeft, of een te klein schedeltje, een te korte snuit. Of, val je echt voor een bepaald ras, orienteer je heeeeel goed. Pas goed op, soms lijkt het of je via een goede fokker koopt, maar die koopt misschien wel zijn honden in via het Oostblok, en die zijn niet gezond! Sta erop om de moederhond te zien. Wees geen in-een-impuls-honden-aanschaffer! 

Sorry, ik dwaalde een beetje af, maar ik gruw van sommige praktijken, dus het moest er even uit. Ik had het over Natasja. Natasja weet waar ze over praat als het over honden gaat, over hun karakter maar ook over hun gezondheid. Omdat Davo wat mankt en nu en dan pijn heeft wilden Natas en ik al een tijdje bijpraten. Er kwam telkens wat tussen, tot vanmorgen. Wat blijkt, Natas is gisteravond bij een orthomanueel therapeut geweest (Aharon, Orthomanuele diergeneeskunde, te vinden onder www.kreupeldier.nl) met een van haar honden, en was erg onder de indruk van de behandelwijze en het resultaat. Ze zei: het moest zo wezen dat we elkaar nu pas spreken, want een week geleden zou ik je een heel ander advies hebben gegeven, nu zeg ik: laat Davo bekijken bij deze therapeut, of wellicht zit er eentje bij jou in de buurt. Dat laatste is helaas niet zo, ik heb inmiddels via Google gezocht.

Je zou kunnen zeggen, Davo is al erg opgeknapt sinds hij in Nederland is, hij heeft het al zoveel beter, waar maak je je druk om. Bij deze: de dieren die ik onder mijn hoede heb zal ik met alle liefde en aandacht verzorgen, dat is normaal, en niets bijzonders. We lopen met zijn allen op deze planeet, en de mens lijkt een van de ergste soorten te zijn, qua duurzaamheid dan. Laten we de dieren dus maar koesteren. 

Zojuist heb ik een mailtje verstuurd met het verzoek of ze Davo willen bekijken/behandelen in deze gespecialiseerde dierenkliniek. Ik hou jullie op de hoogte. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten