dinsdag 4 september 2012

Mooiste boekwinkel van Nederland.


Vriendin Ankie had het al vaak gezegd, de mooiste boekwinkel die bestaat staat in Maastricht. Die boekwinkel zit namelijk in een oude gotische kerk. En doet die kerk qua functie in mijn ogen geen geweld aan. We waren er namelijk gisteren, Ank had gelijk, wat een prachtige plek voor boeken.  De blije caissière zei dat het een feest was om er te mogen werken.

De zon was tijdens de rit naar Maastricht verdwenen achter een dikke wolkenlaag, maar het kon de pret niet drukken. Nadat we de auto hadden achtergelaten in de wel heel nette parkeergarage aan het Vrijthof vielen we neer op een terras. Druk was het.





Wat veel mensen, wandelend, flanerend, Maastricht leek vrij van stress. Veel keurige oudere dames en heertjes op de terrassen. Enkele toeristen. Heel veel studenten. Jonge mooie mensen. Lange benen, wapperende haren, prachtige meiden die langs snelden, telefoneerden. Wij vielen onder de categorie toerist. Wij dronken koffie, keken naar de bonte stoet van mensen die aan ons oog voorbijging, en we aten enorme punten taart. Of een broodje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten