zondag 26 december 2021

Covid geeft lelijke littekens.

 

December 26, 2021. 

Het is een topic dat ik beter niet kan aansnijden, maar toch ..... ik vroeg me onlangs af, of al die anti-vaxers ook zo anti waren geweest als het geen "griep" was geweest maar een soort builenpest, echt iets dat aan de buitenkant zichtbaar zou blijven, littekens zou achterlaten.

Ik las in de krant dat we voor het eerst meer foto's maken van ons zelf dan van onze geliefden. (Waarom denk ik aan dat bericht terug: ik ben foto's aan het uitzoeken van vroeger. Aangezien ik de meeste foto's maakte zijn het vooral foto's van mijn geliefden: familie, vrienden, natuur/dieren, weinig ikke). 

Dat is tegenwoordig wel anders. Iedereen wil vooral met zichzelf op de foto. En als er een puistje of vlekje zit wordt dat eerst onder een laag make-up verborgen, of op de afbeelding verwijderd. 

Dus als covid bulten, vlekken of littekens had achtergelaten: waren we er nu al van af geweest. Wat zeg ik, dan waren we met drie weken binnenzitten van het hele gedoe af geweest. Nou ja, dat dacht ik dus, al foto's van vroeger bekijkend, uitzoekend, in deze rare ego-tijd waarin veel mensen zichzelf erg belangrijk vinden, verdeeld zijn tot op het bot. Disclaimer: gelukkig zijn er ook heel veel mensen die aan de gehele gemeenschap denken. Hulde aan de zorg en de artsen, voor hen heb ik een diep respect.